Puppies

 

Momenteel hebben we geen pups beschikbaar

 

******

Op 24 maart 2016 zijn Belle en Crush de trotse ouders van 5 prachtige pups geworden. We danken Gerina voor de geweldige kans die zij ons geboden heeft om Disney's dochter Belle bij ons een nestje te laten krijgen. Kijk hieronder voor meer informatie over Belle en haar liefde Crush en klikt u op de beertjes hieronder om elke week de avonturen van de pups te kunnen volgen. Er is nog een superleuk zwart reutje beschikbaar tijdelijk genaamd Teddy. Mocht u interesse hebben, neemt u dan gerust contact met ons op. Onderaan deze pagina zijn nog meer foto's van paps en mams te vinden en het zwangerschapsdagboek van Belle.

 

Teddy

Klikt u op de beertjes om de foto's van iedere week te kunnen zien:

 

Telling Tails Tinker Belle's Tale HD-A en ED-vrij

X

Sunday Mornings Crush on You HD-A en ED-vrij

Stamboom puppies

Sunday Mornings Crush on You
Ch.Sunday Mornings Vertigo Ch.Zanamop Joel
Ch.Sunday Mornings Temptation
Firstprizebears Very Sunday Firstprizebears Emerson
Ch.Firstprizebears Hillary Clinton
Telling Tails Tinker Bell's Tale
Ch.Malandex Xactly Right for Kemelstowe Ch.Gillaber Drummond
Ch.Malandex Xquisit
Ch.Telling Tails Told You First Ch.Bonny and Clyde's Armani Mania
Ch.Lovely Miracle Kayley of Magic Mika

Klik hier voor 4 generatie stamboom met foto's

Wij fokken volgens de regels van de Nederlandse Bearded Collie Club. Onze dames zullen nooit meer dan 3 nesten puppies in hun leven krijgen, dat vinden wij meer dan genoeg voor ze. Onze Beardies voldoen ruim aan alle eisen die aan de fokkerij zijn gesteld door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied en de rasverenigingen van de Bearded Collie. De pups groeien bij ons in de huiskamer op en krijgen vanaf het begin dus alles mee van het dagelijkse leven. Wij hebben geen kennels, alles leeft gewoon gezellig in huis. De puppies worden zo goed als mogelijk is gesocialiseerd op het gebied van geluiden en ervaringen. Ze gaan mee naar buiten zodra ze de 1e enting hebben gehad en leren al een beetje aan de riem te wandelen, zo kunnen ze indrukken opdoen. De pups worden vanaf de leeftijd van 2 weken om de week ontwormd, ze krijgen hun eerste enting bij ons rond de 6 weken leeftijd, worden gechipt, krijgen een dierenpaspoort en zijn voorzien van een officiële stamboom van de Raad van Beheer en tevens een DNA profiel (het bewijs dat ze daadwerkelijk uit Belle en Crush geboren zijn). Daarnaast doen onze pups mee aan het biosensorprogramma. Meer hierover is te lezen aan de rechterzijde van deze pagina. Maar even belangrijk is dat we van ze houden, dat er geweldig voor ze gezorgd wordt, dat ze geknuffeld worden door ons vanaf het moment dat ze geboren worden. Onze Telling Tailtjes zitten altijd in ons hart. Daarom vinden we het ook geweldig om zo nu en dan wat over hun avonturen te horen van de nieuwe eigenaren.

Indien u interesse heeft in een puppie of u wilt meer informatie, neemt u dan contact met ons op:

Fam. van Wouw

Wildenberg 56

2716NG Zoetermeer

Nederland

tel.nr. +31 (0) 79 3515224

Mob.nr. +31 (0) 6 44698274

tellingtails@live.nl

Gewicht en omvang van Belle's buikje tijdens haar zwangerschap:

Datum
Gewicht
Omvang
04-02-2016
21.5kg
48cm
25-02-2016
22.7kg
52cm
05-03-2016
23.6kg
53,5cm
17-03-2016
26.8kg
58cm

 

21 - 03 - 2016

Het schiet nu al aardig op. Nog een weekje en misschien wel minder dan worden de pups geboren. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Alles staat al klaar voor de bevalling. Belle's buikje is kort gemaakt zodat de haren rondom de tepels niet voor problemen zullen zorgen wanneer de pups melk drinken. Verder wandelt ze nog lekker mee maar bepaalt zelf het tempo. Met het mooie weer afgelopen week mocht ze nog lekker mee naar het strand. Daar genoot ze zichtbaar van. Nu komt de echt spannende tijd eraan. Wanneer gaat ze beginnen met de bevalling en wat voor moois komt er ter wereld. Geduld hebben in dit stadium van Belle's zwangerschap is moeilijk hoor. We kunnen niet wachten tot de 3e generatie Telling Tails geboren worden.

09 - 03 - 2016

Belle's buikje groeit al flink. Met haar etenslust is ook niks mis maar ze slaapt wel veel. De wandelingen gaan op een lager tempo, ze geeft prima aan waar ze wel of geen energie meer voor heeft. Knuffelen en kroelen doet ze maar wat graag.

28 - 02 - 2016

Yeah we hebben zulk geweldig nieuws te melden!! Belle verwacht pupjes van Crush!! We zijn zo blij met dit nieuws en voelen ons zo bevoorrecht dit mee te mogen maken met een dochter van onze Disney. Heel bijzonder! De dierenarts heeft een flink aantal pups geteld dus dat wordt een drukke boel straks maar we kijken er erg naar uit. Belle heeft al geruime tijd reuze honger, iets wat we met onze dames rond deze periode in de zwangerschap niet hebben meegemaakt. Zo zie je maar, een zwangerschap is bij iedere hond weer anders. De komende weken houden we de site up to date met alle ontwikkelingen rondom Belle en haar pups. Hier nog een foto van de trotse mama in spé:

13 - 02 - 2016

Belle en Crush hebben een romantische date gehad. Nu is het wachten of we van dit liefdespaar prachtige pupjes mogen gaan krijgen. Over een paar weken gaan we zien of ze in verwachting is. Als alles goed gaat zullen de pups rond pasen geboren worden. Mocht u interesse hebben in een puppie van Belle en Crush dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

16 - 01 - 2016

Belle is vrijdag loops geworden! Maandag wordt ze door de dierenarts helemaal nagekeken of ze tiptop gezond is en dan donderdag de eerste test om te zien of ze al gedekt kan gaan worden. Spannend!!

09 - 01 - 2016

Belle is nog niet loops, maar we verwachten dat dat eerdaags wel gaat gebeuren. Zodra het zover is zal ze op een romantische date gaan met Crush en kunnen we gaan uitkijken naar de prachtige en lieve puppies die gaan komen van deze 2 kanjers. Zowel Belle als Crush zijn getest op hun heupen en ellebogen en vrij van afwijkingen bevonden. Beiden zijn kerngezond. Voor mama Belle is dit haar eerste nestje. Belle woont bij Gerina maar zal haar nestje bij ons gaan krijgen. Zij heeft hier vaker gelogeerd en met de andere hondjes in huis gaat het prima samen. Belle is een prachtige dame die geen showtraining gevolgd heeft maar desondanks toch mooie resultaten heeft behaald op show. Samen met haar baasje Gerina is ze druk bezig met gehoorzaamheidstraining, oftewel obedience, zoals het tegenwoordig genoemd wordt. Ze hebben er veel plezier in. Maar wat ze ook superleuk vindt is met de andere honden uit huis wandelen en lekker zwemmen. Ze is een echte waterrat! Belle is superlief, sociaal, altijd vrolijk en heel zachtaardig. We voelen ons vereerd dat ze een nestje mag krijgen in huize Telling Tails! Haar partner Crush is met zorg uitgezocht. Omdat we gezondheid en karakter als hoogste op ons eisenlijstje hebben staan voor de toekomstige pups zijn we gaan zoeken naar een reu die getest was op heupen en ellebogen en die reeds nakomelingen heeft waarvan we weten dat ze vrij van erfelijke aandoeningen zijn en fijne karakters hebben. Crush is reeds 12 jaar, maar nog actief en gezond genoeg om voor nakomelingen te mogen zorgen. Crush is nog altijd een heerlijke knuffelbeer en wandelt ook erg graag. Hij is dol op aandacht. Crush heeft in het verleden ook actief gesport en is meerdere keren met veel succes naar show geweest.

Belle

 

 

Belle met haar moeder Disney en 2 volle zussen. Van links naar rechts Yuna, Disney, Belle en Minnie

 

Crush

 

 

Crush (links) en zijn vader Cosmo (rechts)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Molly

Wij zijn lid van:

Bio Sensor Programma

Wij maken bij onze puppies gebruik van het “Bio Sensor” programma. Dit zijn 5 oefeningen die zorgen voor vroeg neurologische stimulatie gedurende de 3e tot de 16e levensdag van de pup.

Onder de naam “Bio Sensor” werd dit programma ontwikkeld door het Amerikaanse leger met als doel het verbeteren van de
prestaties van honden met een militair doel. Later werd dit programma bij het grote publiek bekend onder de naam “Superdog” Program.
Gebaseerd op jaren lange research heeft het Amerikaanse leger ontdekt dat vroeg neurologische oefeningen een belangrijk blijvend effect op de hond kunnen hebben. Hun studie heeft bevestigd dat er specifieke tijdsperiodes in het leven van de hond zijn waarop neurologische stimulatie een optimaal resultaat behaald.

De eerste periode betreft de periode die begint op de derde dag en duurt tot en met de zestiende dag. Deze tijdsinterval is een periode van versnelde neurologische groei en ontwikkeling en is daarom van groot belang voor de ontwikkeling van het individu.

Het “Bio Sensor” programma is ook ontwikkeld om door middel van vroeg neurologische stimulatie de hond een superieur voordeel te geven. Het programma bestaat uit vijf oefeningen, die ontwikkeld zijn om het neurologisch systeem te stimuleren. De vijf oefeningen worden per pup gedaan in volgorde van voorkeur. De oefeningen worden van 1 tot 5 gedaan, voordat met de volgende pup wordt gestart. De handelingen voor iedere pup eens per dag bestaan uit de volgende 5 oefeningen:

Tactiele stimulatie: De pup wordt vastgehouden in 1 hand en de pup wordt zachtjes tussen
de tenen gekieteld met een wattenstaafje. Alle voetjes, 1 voor 1 met een stimulatie tijd van
3 – 5 seconde. Het is niet nodig om te zien dat de pup het kietelen voelt.

Hoofd omhoog houden: Met twee handen wordt de pup rechtop gehouden, met de kop
omhoog en de staart recht onder het hoofd. Dit is een opwaartse positie. De tijd van
stimulatie is 3 – 5 seconde.

Hoofd naar beneden houden: Met twee handen wordt de pup stevig vastgehouden. Het
hoofd wordt neerwaarts gehouden, gericht op de grond, en het staartje recht erboven.
Tijd van stimulatie 3 – 5 seconde.

Buik omhoog houden: Hou de pup zo dat zijn rug in de palm van je hand ligt met zijn
snuitje en buik naar het plafond gericht. De pup mag tijdens deze oefening slapen of
tegensputteren. Duur van stimulatie 3 – 5 seconde.

Thermale stimulatie: Gebruik een vochtige doek die voor tenminste 5 minuten is gekoeld in
de diepvries. Plaats de pup op de doek met de pootjes omlaag. Beperk de pup niet in de
mogelijkheid zich te bewegen. Tijd van stimulatie 3 – 5 seconde.

De impact van de oefeningen is dat het neurologisch stelsel eerder wordt gestimuleerd dan normaal verwacht. Het resultaat is een toegenomen capaciteit die later zal helpen het verschil te maken in de prestaties van de hond.

Deze oefeningen zijn geen vervanging voor het regelmatig vasthouden en spelen met de pup, de socialisatie en het hechtingsproces.

Er worden 5 voordelen waargenomen bij pups die zijn onderworpen aan het Bio Sensor Programma:

1. Betere cardio vasculaire prestaties (hartritme)
2. Sterkere hartslag
3. Sterkere adrenaline klieren
4. Meer tolerantie t.o.v. stress
5. Grotere weerstand tegen ziektes

 

© 2011 Mijn-eigen-website.nl