Nieuws

 

01-10-2017

1 oktober was het NK combisport en Kessie deed daar aan mee met haar baasje Jenny in de C-klasse en werd 3e! In het algemeen klassement zijn ze samen 2e overall geworden, super prestatie! Gefeliciteerd!

25-07-2017

Vandaag hebben we afscheid moeten nemen van onze oudste Lindsey. Het ging niet meer. 16 jaar is een hele leeftijd maar toch is de pijn van haar afscheid er niet minder om. Onze allerliefste parmantige dame...wat missen we je...

18-07-2017

Van harte gefeliciteerd lieve Donna, Guus, Ledger, Matsi en Bo met jullie 2e verjaardag! We wensen jullie een superdag toe en heel veel lekkers en knuffels. Van ons allemaal ook een dikke pakkerd.

15-07-2017

Vandaag hebben Ruud en Blizzy hun laatst benodigde Uitmuntend behaald op de agility wedstrijd in Bemmel. Daarmee zijn ze nu gepromoveerd naar de 2e graad. Van harte gefeliciteerd en heel veel succes gewenst in de volgende klasse!

14-07-2017

Van harte gefeliciteerd Bijou, Charlie, Beau, Robin, Pip en Effie met jullie 3e verjaardag! Fijne dag gewenst en laat jullie maar lekker verwennen. Dikke knuffels van ons allemaal en in het bijzonder mama Disney.

16-06-2017

We zijn al even bezig met het vernieuwen van de site. Helaas duurt dat zo lang dat we toch nog maar even een update op de oude site zetten. Er is namelijk weer gebeurd wat het vermelden waard is. Allereerst is heeft Benji een date gehad met een mooie en lieve Duitse dame Emma genaamd (Jolly Jokers Quite Right). Vandaag zijn er 10 puppies geboren in zwart wit, 4 reuen en 6 teven en mams en kinders maken het goed. We zijn supertrots op deze nazaten van onze Kayley en zullen de komende weken vast nog meer foto's plaatsen van het mooie stel. Ze zijn sowieso te volgen op de website van Emma's eigenaresse: www.shinymoments-bearded.de . Er zijn nog puppies beschikbaar.

Afgelopen zondag was Blizzy met haar baasje Ruud op agility wedstrijd in Bemmel. Ze hebben fantastisch gepresteerd en behaalden 2x een eerste plaats en een 5e plaats en haalden op zowel het vast parcours als de jumping een welbegeerde Uitmuntend. Nogmaals van harte gefeliciteerd Ruud!

We hebben een foto van Milo (Kayley X Lee) ontvangen die in Luxemburg woont met zijn baasjes en nog een paar beardies en katten.

Op 26 mei zijn we met een aantal Telling Tails naar de Clubmatch van de Bearded Collie Holland geweest. Keurmeester was Justine Waldron-Gray. Coco (TT Secret Love) haalde een U in een zeer grote jeugklas. Zij en haar tante Minnie (TT Minnie Mouse's Music) werden door Karin Rijnen kundig geshowd deze dag. Minnie behaalde een ZG, ze had iets te veel spek op haar lijfje. Toch een prachtige prestatie van deze schitterende dames! Nogmaals bedankt Karin voor het showen van deze lieve meiden!

Coco

Minnie

Molly en Disney deden ook mee in de fokkersklas en veteranenklas. Molly werd 1e en Disney 3e. Supertrots zijn wij op onze meiden!

Molly

Disney

We hebben ondertussen nog meer goede resultaten te melden en dan nu mbt de gezondheid. Bryce (TT Stardust) is geröntgend en heeft HD-A heupen met norbergwaarde 40 (hoogst haalbaar) zijn ellebogen zijn ook geröntgend maar niet beoordeeld door de raad, wel door de dierenarts die hierin is gespecialiseerd en die zagen er ook schitterend uit. Daarnaast blijkt Bryce ook nog eens CEA DNA vrij (erfelijke oogziekte) dus zijn baasjes hadden flink wat te vieren! Nogmaals gefeliciteerd Wilbert en Anita

Ook Kayley is getest op CEA en ook zij is vrij bevonden. Aangezien Joe in Engeland is getest en vrij is bevonden weten we in elk geval al zeker dat alle pups uit het nest van Joe en Kayley vrij zijn waaronder onze Molly. We wachten nog op de test van Disney's vader Armani in Duitsland.

Donna (TT Money Talks) is ook geröntgend en is HD-A en ED-vrij beoordeeld. Supernieuws ook voor haar baasje Anouk Buntinx! Gefeliciteerd!

Het nest van Kayley en Lee waren op 15 mei 7 jaar oud geworden. Lana, Benji, Milo, Bruce, Bryce, Blizzy en Gijs, van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag! Knuffels van ons allemaal XXX

Op koningsdag hebben er 4 Telling Tails mee gedaan met de Teamwedstrijd bij de KC Woerden. Molly heeft het super gedaan. Op de jumping werd ze 3e en op het vast parcours 2e en met haar team KC de Hofstad 1 werden we 1e op de estafette en met alle resultaten bij elkaar met dit team 2e overall (van de 17 teams). Disney deed mee met Team KC de Hofstad 2 en presteerde helaas niet zo goed als haar zus wat resulteerden in een disk op het vastparcours en de jumping. De teamestafette deed ze wel foutloos. Dankzij de prestaties van de medeteamgenoten werd dit team toch nog 5e overall dus toch iets om heel trots op te zijn! Blizzy werd ook nog een keer 1e en Finley eindigde ook in de top 10.

Op 21 mei is Ellen met Magic naar een agility wedstrijd geweest en ze hebben het geweldig gedaan! 2 Uitmuntens op 1 dag, op het vast parcours een 7e plaats en op de jumping 18e en dat van de 150 honden die mee deden die dag. Super prestatie! Van harte gefeliciteerd!

Ellen is met Magic (TT Mickey Mouse's Magic) weer naar een obedience wedstrijd geweest op 14 mei. Ondanks dat hij een boefje was deze dag heeft hij weer keurig gepresteerd en een promotiepunt behaald met 86 uit 100 punten. Van harte gefeliciteerd!

28-02-2017

Dit weekend hadden Ellen en Magic weer een obedience wedstrijd. Magic deed zijn uiterste best en haalde met zijn bazinnetje maar liefst 91/100 punten! Van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat!

We ontvingen ook een prachtige foto van Pip "TT Very Special" een 2 jarige dochter van onze Disney. Wat lijkt ze toch op haar mama, echt een prachtige dame!

Molly mocht op 11 februari als 1 van de afgevaardigden namens NL meedoen aan de agility wedstrijd "Lage Landen Trophy" in België. Het waren uitdagende rondjes die door mij en Molly niet vlekkeloos zijn verlopen helaas. Maar beste resultaat telt zullen we maar zeggen en dat was 33e op de jumping ;-)  Over de rest hebben we het maar niet...was een goede oefening zullen we maar zeggen en we hebben plezier gehad!

We hebben ook nog wat sneeuw gehad...wat waren de dames blij! Een mooie foto van onze oudste Lindsey (bijna 16 jaar oud) prijkt nu op de startpagina. Hieronder een kort filmpje van de dames in de sneeuw:

 

 

2 weken geleden zijn we met Molly en Finley (van Ron en Erna) gaan schapendrijven. Voor Molly de allereerste keer en wat deed ze het goed! Eerst even de kat uit de boom kijken en ineens viel het kwartje en dreef ze ze netjes naar mij toe. Zo geweldig om te zien!! Finley heeft al lessen gevolgd, dus voor hem was het als vanouds...hoewel hij wel een boef was en even tot rust gemaand moest worden. Binnenkort gaan we de website weer updaten en komt er meer aandacht voor de leuke foto's en filmpjes van het schapendrijven, maar hieronder vast een voorproefje:

Molly

Finley

 

 

04-02-2017

We hebben wat foto's en nieuws ontvangen van een aantal nakomelingen van onze dames.

 

 

Coco (dochter van Belle) en Minnie (dochter van Disney) delen nu zelfs al een mandje. Ze zijn zo lief samen!

 

 

 

 

 

 

 

 

Bommel (bruine zoon van Belle) is weer lekker gewassen en geföhnd door zijn baasje Linda. Wat een knapperd he!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verleden week zijn we op visite geweest bij Fifty (dochter van Belle) om te zien hoe het gaat en om de stamboom te brengen. Dit lieve en mooie beardiemeisje is ook super terecht gekomen.

 

 

 

 

Met Indy (zoon van Belle) in België gaat het ook super. Hij haalt wel flinke boevenstreken uit maar daar heeft hij ook de leeftijd voor ;-)

 

 

 

 

Hij ziet er al super uit met zijn 10 maanden. Hopelijk zien we hem binnenkort een keer in de showring.

 

 

 

 

 

 

Met Robin (zoon van Disney) gaat het ook super. Zijn baasjes zijn gek op hem en hij heeft veel bekijks in de buurt. Hij krijgt ook steeds meer oog voor de dames in de buurt. Geef ze eens ongelijk...wat een knapperd!

 

 

 

Magic (zoon van Disney) was verleden week met zijn bazinnetje Ellen op een gehoorzaamheidswedstrijd. Ze hebben wederom een winstpunt behaald. Superknap! Gefeliciteerd!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hij is zoooo mooi ook!! Kijk dat koppie...een blik om in weg te smelten

 

 

 

Het baasje van Donna (dochter van Molly) heeft ons deze mooie foto gestuurd. Ze was hier net gewassen en geföhnd. Wat een prachtige dame!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze mooie heer is Guus, Molly's blauwe zoon. Zo'n heerlijk ventje en zo knap en goed verzorgd!

 

 

 

Het is zo leuk om veel foto's van de nakomelingen te ontvangen.

 

 

 

 

In de tussentijd kwam Baloo (zoon van Disney) bij mij langs voor een was en knuffelbeurt. Hij is weer schitterend geworden en was weer fijn om met hem te kroelen, de lieverd!

 

 

 

 

16-01-2017

Vandaag is het nestje van Kayley en Joe 5 jaar oud geworden. We feliciteren Lola, Snoop, Boef, Brownie, Bruce, Nhoa, Charley, Finley en natuurlijk onze Molly van harte met hun verjaardag. Fijne dag gewenst.

01-01-2017

We wensen iedereen een heel gelukkig en beardiefull 2017 toe.

23-12-2016

Vandaag is het nest van Disney en Howard jarig. Ze zijn 4 jaar oud geworden, wat gaat de tijd toch weer snel. Van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag, Harley, Baloo, Yuna, Magic, Belle en Minnie.

18-12-2016

Vandaag was Ruud met Blizzy op wedstrijd. Zij behaalden een eerste plaats op de jumping met wederom een mooi U-tje! Gefeliciteerd met deze prachtige prestatie!!

 

 

15-11-2016

Weer een tijd geleden sinds de laatste update. Maar er is weer veel gebeurd met de Telling Tailtjes!

Blizzy en haar baasje Ruud hebben aan een aantal agilitywedstrijden meegedaan:

9/10 KC Oss VP 18e; JP 8e

6/11 Ned. Ver. voor Belgische Herdershonden VP 6e; JP 4e

12/11 Trophy der Lage Landen VP 8e; JP 2e

Hieronder nog het filmpje van deze superprestatie:

 

 

Ook Bryce en zijn baasje Wilbert hebben weer mooie resultaten behaald en zijn daardoor verzekerd van een plaats in de 3e graad (hoogst haalbare) komend jaar

 

 

Kessie en haar baasje Jenny deden mee met het NK Combisport op 30 oktober. Zij behaalden in de C-klasse (hoogst haalbaar) de 4e plaats!

Ook onze Molly heeft een geweldig en druk wedstrijd seizoen achter de rug.

2/10 KC Culemborg VP 9e; JP 4e U!! En hiermee is ze gepromoveerd naar de B1 (per 1 januari is dat de 2e graad)

12/11 Trophy der Lage Landen openklasse VP1 15e; JP 11e; VP2 7e Dit was een selectiewedstrijd en de eerste voor Molly en mij op hoger niveau. De parcoursen waren lastig maar we sloegen ons er goed doorheen met de laatste ronde zelfs helemaal foutloos:

 

26-09-2016

De puppies zijn al een poosje bij hun nieuwe baasjes en ook Teddy heeft zijn gouden mandje gevonden. Ze doen het super en we krijgen regelmatig foto's en verhaaltjes over hun avonturen toegestuurd, heel erg leuk!

Hoe trots kan een fokker zijn...een topdag bij de NBCC Clubdag gehad. Er waren veel Telling Tails vertegenwoordigd op de diverse (wedstrijd)onderdelen. Allereerst top dat er zoveel nakomelingen aanwezig waren op de jongehonden en inventarisatie keuring. Trots op de hondjes en hun baasjes. Zeer tevreden over de nakomelingen van Disney: Bijou, Robin en Effie van Molly: Guus en Bo en van Belle: Indy, Coco, Teddy en Bommel. De keurmeesters waren ook erg te spreken over deze lieve kanjers.

Hieronder wat foto's van de pups uit het laatste nestje van Belle en Crush en daaronder van de andere nestjes die aanwezig waren voor de keurring.

Teddy

Bommel

Coco

Indy

Van links naar rechts oma Disney, Teddy, Indy, mama Belle, Bommel, Coco en tante Minnie

Indy, Belle en Coco

Op de clubdag waren er ook nog wat nakomelingen uit andere nestjes:

Nest 2012: van links naar rechts Minnie, Baloo, mama Disney en Belle

Nest 2014: van links naar rechts Bijou, Effie, mama Disney en Robin. We vonden het geweldig dat er 3 nakomelingen uit dit nestje zijn gekomen. Bijou die altijd een speciaal plekje in ons hart zal hebben en de 2 andere knapperts Robin en Effie...plaatjes om te zien en zo lief!

Robin

Bijou

Effie

Nest 2015: van links naar rechts Guus, mama Molly en Bo. Wat deden deze kanjers het goed op hun allereerste show! Zo trots zijn we op ze en op hun baasjes! Ze kregen mooie beoordelingen mee!

Guus

Bo

Naast de show op de Clubdag was er ook een wedstrijddag. Indy uit het nestje van Belle en Crush deed mee aan de jongehondengehoorzaamheid en werd 1e in zijn klasse. Zijn moeder Belle werd ook 1e in de gehoorzaamheid klasse A. Van harte gefeliciteerd met de prachtige resultaten!

Indy in actie "blijf"

zijn mama Belle deed het ook super, hier het "voor" komen:

Daarnaast was er ook tijd voor behendigheid...dat doen de Telling Tails ook graag en deze waren in grote getale aanwezig en hebben het supergoed gedaan! In de behendigheid heeft Baloo op de jumping, Blizzy op het vast parcours en Bryce op de jumping een 1e prijs gewonnen. Waren lastige rondes en Disney was de enige die beide rondes in haar klasse foutloos liep en de 1e prijs behaalde. Molly werd 2x 2e geplaatst en was daarmee overall de beste in haar klasse. Hiermee is ze behendigheidskampioen 2016 van de Nederlandse Bearded Collie Club! Zoooooo blij!!! Wat is ze toch een kanjer!

Van links naar rechts Coco, Minnie, Baloo, Blizzy, Molly, Disney, Bryce, Belle en Indy

De 2 clubkampioenen van de NBCC 2016 Gehoorzaamheid: Fenna van Els Jansen (kennel Braemoor's) en Behendigheid: Onze Molly (kennel Telling Tails!!)

05-06-2016

De meeste pupjes zijn inmiddels vertrokken. Het afscheid viel alles behalve mee, ze zijn ook zo geweldig!! De laatste dagen zijn we druk bezig geweest met socialiseren. Wat hebben we weer fantastische adressen voor de pups gevonden. Alleen ons knappe en veelbelovende ventje Teddy (die we tijdelijk zo hebben genoemd omdat we het zielig vonden dat hij nog geen roepnaam had en de rest wel) zoekt nog een lief baasje die hem een geweldig leven wil gaan bieden. Het is een heerlijk ventje die gek is op knuffelen. We hopen dat hij snel een baasje vindt want hoe langer bij ons, hoe zwaarder het afscheid zal gaan worden, we zijn nu al zo stapelgek op hem! Neemt u contact met ons op voor meer informatie over Teddy. We hebben natuurlijk weer nieuwe foto's geplaatst en wat filmpjes op de puppiepagina onder beertje 8.

Teddy

Kersten is vorige week met Ledger (Telling Tails Golden Nugget) naar zijn allereerste show in Wiesental (D) geweest en behaalde een 3 Uitmuntend in de jeugdklasse. Hij zag er schitterend uit, we ontvingen deze mooie foto's van hem.

 

27-05-2016

Hoi, Ik ben Teddy, althans, zo heet ik voorlopig aangezien de mensen bij wie ik geboren ben het zielig vonden dat ik nog geen baasje en dus nog geen naam heb gekregen. De naam past bij mij vinden ze want ik ben zo'n lekker kroelbeertje zeggen ze iedere keer. Likjes en knuffeltjes ja daar ben ik wel verzot op inderdaad...Ik heb veel leuke dingen gedaan deze week. Er waren o.a. kraampjes, met de meest lekkere geurtjes en heel veel mensen die mij kwamen knuffelen. In de auto, raar ding wat herrie maakt met ronde draaiende dingen eronder vond ik het wel een beetje spannend, maar ze waren trots op me zeiden ze want ik had niet gepiept en werd niet misselijk. Ik mag ook vaak mee wandelen met mijn grote voorbeelden Oma Disney en Overgrootoma Kayley, oudtante Molly en met Lindsey, die ik het allerleukst vindt, maar ze zegt telkens dat ze te oud is voor die onzin, wat dat ook mag betekenen. Ik mag ook iedere keer na het slapen, eten en spelen naar buiten en dan als ik daar mijn behoefte doe, prijzen ze mij de hemel in, zo bijzonder is dat toch niet? Ze zeggen steeds dat ze niet begrijpen dat er nog geen leuk baasje voor mij langs is gekomen. Ik ben een knapperd zeggen ze dus ik zou niet misstaan op show en heb het juiste karakter om leuke sportieve dingen te gaan doen. Die zou ik van mijn mams en paps hebben gekregen, een perfecte combinatie zeggen ze want die zijn in beide goed. Mams in obedience en paps in obedience en agility en beiden op show. Ik heb geen idee waar ze het over hebben, maar ik heb het dan ook te druk met ontdekken en slimme dingen te doen. Oh ja, ik ben ook een klein boefje zeggen ze, dan trekken ze een lief gezicht en maken rare geluiden, oh oh oh, dat mag toch niet en dan hahaha of zo. Maar klinkt streng en positief dus kennelijk vinden ze het wel leuk maar geloof dat ik het toch niet mag dan. Ze zeggen dan, een consequente opvoeding is wel belangrijk, zo'n raar woord... Ik heb vorige week met mijn broers en zussen ook veel leuke dingen gedaan, naar een centrum geweest met herrie makende karretjes en draaideuren en zo en brommers en fietsers zeiden ze, maar alles met ronde draaiende dingen eronder zijn voor mij hetzelfde. We maakten er een zootje van want alle riemen gingen door elkaar. Maar ja we wilden gewoon overal om beurten even kijken. Nu ga ik weer even naar buiten voor een plasje en poepje wordt net gezegd en dan een lekker dutje doen, want van al die dingen ontdekken word ik ook wel erg moe. Ik vind het wel fijn dat er een zacht mandje is waar ik in kan liggen, gaap gaap...volgens mij vallen mijn oogjes toe...mag ik mijn volgende verhaal vertellen vanaf mijn nieuwe mandje bij lieve mensen? Dan ga ik er nu vast van dromen...pootje en likje van Teddy

18-05-2016

Weer een weekje voorbij en nu nog een paar dagen voor de eerste pupjes uitvliegen. Wat zullen we ze missen! Deze week uiteraard weer veel foto's en filmpjes gemaakt, we krijgen er geen genoeg van! Kijkt u op de puppiepagina week 7. Er is nog een veelbelovend zwart reutje beschikbaar voor leuke, actieve baasjes. Neemt u contact met ons op voor meer informatie.

Verder kregen we goed nieuws van de baasjes van Bryce. Wilbert en Bryce hadden dit weekend weer een competitiewedstrijd in de C-Large (hoogste niveau) in Amsterdam en hebben daar goed gepresteerd, een 14e plaats en een mooi aantal punten behaald.

Afgelopen maandag, 16 mei vierde het nest van Kayley en Lee hun 6e verjaardag. Lieve Lana, Benji, Milo, Bruce, Bryce, Blizzy en Gijs, van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag. Een hele fijne dag geweest en een dikke verjaardagsknuffel van ons allemaal!

En afgelopen zondag waren Finley, Disney en Molly weer in actie gekomen op een agility wedstrijd in Almere. Disney behaalde een 9e plaats op het vast parcours, een disk op de jumping en een 9e plaats op het spel, Molly deed mee in de A klasse en behaalde een 10 plaats op het vast parcours, een 2e plaats op de jumping (zie de foto hieronder) en een 7e plaats op het spel. Finley behaalde een 16e plaats op het vast parcours, een 8e plaats op de jumping (zie filmpje) en een 23e plaats op het spel. Goed gedaan weer allemaal!!

 

10-05-2016

De puppies zijn weer een weekje ouder en nog leuker (kon dat?? ;-) ) Met dit mooie weer is het genieten voor ze buiten en ze krijgen al een hoop geluiden van verkeer e.d. mee zo, ideaal. We hebben weer veel foto's gemaakt en filmpjes ook uiteraard. Er zijn nog 2 geweldige puppies op zoek naar lieve baasjes. Neemt u contact met ons indien u interesse heeft.

03-05-2016

De puppies zijn 5 weken oud en reuze ondernemend. Ze zijn in de tuin geweest voor het eerst toen het eindelijk weer eens mooi weer was en dat vinden ze geweldig. We hebben weer veeeeeel foto's en filmpjes op de puppiepagina geplaatst onder beertje nummer 5. Er zijn nog 2 prachtige puppies beschikbaar, een reutje en een teefje. Mocht u interesse hebben, neemt u dan contact met ons op.

Verder ontvingen we nieuws van Ellen over haar prestatie met Magic in de agility (behendigheid) dit weekend in Schoten (België). Ook al was het geen foutloze ronde, het ziet er al zo professioneel uit dat gaat gauw punten opleveren! Magic is pas 3, hij is een zoon van onze Disney en een volle broer van Belle waar we nu een nestje van hebben. Hierbij de knappe jumping van hen samen...nu al toppertjes!

 

Ook waren Erna en ik dit weekend met Finley, Molly en Disney bij de HSV Waddinxveen voor de estafette teamwedstrijd agility (behendigheid). Er deden 3 teams van onze vereniging mee, KC de Hofstad 1, KC de Hofstad 2 en KC de Hofstad 3. Molly en Finley deden mee in het eerste team maar deze bakten er helaas niet veel van :-( volgende keer beter, dat moet lukken want nu werden we laatste...oeps. Disney deed mee in het 2e team, met dit team ging het stukken beter want we werden 3e van alle 24 teams die meededen. Het 3e team waar ik niet aan meedeed werd knap 7e. Het waren lastige maar uitdagende rondjes en ben trots op de prestaties van beide dames en heer en van de 3 teams. Hierbij het enige foutloze rondje van een heel team op de wedstrijd, daarin waren we dus uniek en heeft ons tot de 3e plaats gebracht, gaaf he!

 

Hierbij nog een paar foto's van onze beardies:

Finley in actie

Molly

Disney

Alle teams samen met de voorzitter:

En het winnende team (nou ja zo voelde het, de 3e plaats)

26-04-2016

De pups zijn alweer 4 weekjes oud en de wereld wordt steeds groter voor ze. We hebben weer veel nieuwe foto's en video's geplaatst op de puppiepagina onder beertje nummer 4. Er zijn nog 2 prachtige puppies beschikbaar, een zwart reutje en zwart teefje. Mocht u interesse hebben, neemt u dan contact met ons op.

Bruce (TT Outer Space) deed dit weekend mee met een behendigheidswedstrijd in België en deed het super daar. Een foutloze ronde op de jumping was het resultaat! Van harte gefeliciteerd Mich met het prachtige resultaat!

Molly en Disney deden afgelopen zondag mee op de eerste officiële agility (behendigheids) wedstrijd bij de KC Rotterdam. Het was erg koud en flink wat buien maar de dames deden hun best. Niet in de prijzen gevallen deze keer maar Molly was er dichtbij, o.a. slechts 1 hapering op het vast parcours. Ik kijk nu alweer uit naar de volgende wedstrijd met de dames. Genieten met hoofdletter G!! Helaas van deze wedstrijd geen filmpjes of foto's. Wellicht de volgende keer weer.

19-04-2016

De puppies zijn weer op de gevoelige plaat vastgelegd deze week, wat groeien ze toch snel! We hebben ook weer veel nieuwe filmpjes geplaatst. Wat genieten we van dit geweldige stel! Er is nog een zwart reutje en zwart teefje op zoek naar lieve zorgzame baasjes.

15-04-2016

Er staan weer nieuwe foto's en filmpjes op de puppiepagina week 2. De oogjes en oortjes zijn open en de pups spelen nu ook. Het lopen gaat steeds beter, blijft een aandoenlijk gezicht dat gewaggel. Er is een zwart reutje en zwart teefje beschikbaar.

Afgelopen zondag 10 april is onze Kayley (overgrootoma van de puppies) 11 jaar oud geworden. We hopen nog lang van deze mooie en lieve dame te mogen genieten.

Tevens hebben Molly en Finley meegedaan aan een debutantenwedstrijd agility (behendigheid) Ze deden het supernetjes, wat trots zijn wij op de prestaties van deze 2 kanjers! Finley behaalde o.a. na een foutloze jumping een 9e plaats en Molly behaalde o.a. na een foutloos vast parcours de 8e plaats. Gefeliciteerd Erna, je mag trots zijn op je kanjer!! Dikke knuf voor onze Mollebol waar we zo gek op zijn, wat doet ze het toch goed!

Finley

 

Molly

 

En Gerina heeft samen met Belle ( de mama van ons huidige nestje puppies) de herinneringsprijs van de Nederlandse Bearded Collie Club mogen ontvangen voor het behalen van het VZH (Verkeers Zekere Hond) Een prachtige prijs waar jullie trots op mogen zijn! Nogmaals gefeliciteerd!

07-04-2016

Vandaag is Lindsey jarig. Zij heeft de respectabele leeftijd van 15 jaar bereikt. Ze is kerngezond en actief dus we verwachten dat we nog lang van haar kunnen genieten. Gefeliciteerd lieve oude dame en boefje ;-)

De puppiepagina is up to date. Een zwart reutje en een zwart teefje zijn nog op zoek naar een nieuw baasje. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie.

28-03-2016

Nou, schreven we van de week nog dat Belle nog een week te gaan had, bleek ze de dag later toch al te zijn begonnen! Wat een verrassing! Op 24 maart zijn er 2 zwarte reutjes, 1 bruin reutje en 2 zwarte teefjes geboren. Maar, alles erop en eraan hoor en mams Belle had ook tijd genoeg om de schilderkunsten af te krijgen ;-) Trots zijn we op haar dat ze deze bevalling geweldig doorstaan heeft en zulke prachtige wereldwondertjes gemaakt heeft! De pups zijn sterk, gezond en komen al goed aan in gewicht. De puppiepagina zal spoedig worden vernieuwd, nu staan de foto's van ons nestje in 2015 er nog op. Op facebook staan al meer foto's maar even geduld, ik doe mijn best!! Mocht u geïnteresseerd zijn in een pupje uit dit nestje, er is nog een zwart reutje en een zwart teefje beschikbaar. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie.

22-03-2016

Nog een weekje te gaan en dan kunnen we onze 3e generatie Telling Tails verwelkomen. Belle doet het super, haar buik groeit nog steeds en de pupjes zijn goed te voelen. Zo bijzonder... Meer info op de puppieplanning pagina.

09-03-2016

Weer een ruime week verder en Belle d'r buikje groeit lekker. Op de puppieplanning pagina staat weer een update.

Ook kregen we een leuk filmpje van Wilbert en Bryce (TT Stardust). Zij hebben samen alle beardies van Nederland mogen vertegenwoordigen op de Cruftskwalificatiewedstrijd 31 januari j.l. Na 2 jumpings stond Wilbert met Bryce op de 4e plaats. Als ze bij de laatste ronde foutloos zouden lopen dan zouden ze gekwalificeerd zijn. Helaas maakte Wilbert een foutje toen Bryce voor de 2e keer door de tunnel moest en nam daardoor helaas de verkeerde ingang. De teleurstelling was enorm groot, ze waren zo dichtbij de kwalificatie, misschien is de spanning teveel geworden. Desondanks zijn wij trots dat Wilbert en Bryce deze geweldige prestatie neergezet hebben!

 

29-02-2016

Dit keer weer echt supernieuws te melden, Belle verwacht puppies!! De dierenarts heeft er flink wat gevoeld dus we krijgen het druk straks ;-) Nu wordt het geduldig wachten...dat valt niet mee maar ja, geen keus he, de natuur laat zich immers niet dwingen. Op de Puppieplanningpagina zullen we blijven informeren over haar zwangerschap. Wanneer u interesse heeft in een geweldige pup uit dit nestje, neemt u dan (vrijblijvend) contact met ons op. U bent altijd welkom om kennis te komen maken met ons en onze honden. Hieronder nog een foto van de trotse, mooie mama in spé, Belle:

Ook heel leuk sportnieuws van Ruud ontvangen. Hij en Blizzy (Telling Tails Moonlight Serenade) deden mee aan de dubbele behendigheidswedstrijd bij HSV de Nevelhorst op 14 februari en hebben geweldig gepresteerd. 2 U-tjes behaald op de jumping waarvan 1 zelfs met een eerste plaats en een 6e en 10e plek op het Vast Parcours. Hieronder een filmpje van 1 van de geweldige rondjes van Ruud en Blizzy. Nogmaals van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat!

 

13-02-2016

Belle en Crush hebben een romantische date gehad. Nu is het wachten of we van dit liefdespaar prachtige pupjes mogen gaan krijgen. Over een paar weken gaan we zien of ze in verwachting is. Als alles goed gaat zullen de pups rond pasen geboren worden. Mocht u interesse hebben in een puppie van Belle en Crush dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Op de pagina puppieplanning staan nog veel meer foto's van Belle en Crush informatie over dit aankomende nestje.

Verder hebben we nog leuke foto's ontvangen van Ellen Peeters samen met Magic (TT Mickey Mouse's Magic) op wedstrijd obedience. Vorige week behaalde hij 71 uit 100 punten en de week ervoor 83/100. Leuk om te zien hoeveel plezier ze samen hebben. Magic is een zoon van Disney en Howard en dus een volle broer van Belle.

16-01-2016

Belle is loops geworden! Nu nog heel even geduld voor dat ze op date zal gaan met Crush. Op de puppieplanningpagina zullen we jullie op de hoogte houden. Spannende tijd komt eraan!

Vandaag is het nest van Kayley en Joe uit 2012 4 jaar oud geworden. Van harte gefeliciteerd Lola, Snoop, Boef, Brownie, Bruce, Nhoa, Charley en Finley met jullie verjaardag en een superleuke dag gewenst. Knuffels van ons allemaal!! Ook zus Molly is vandaag 4 geworden. We gaan haar flink in de watten leggen :-)

Molly

09-01-2016

De puppieplanningpagina is bijgewerkt. Het is nu wachten op de loopsheid van Belle, spannend!!

Goed nieuws over Blizzy (TT Moonlight Serenade). Zij doet deze winter mee aan de wintercompetitie behendigheid bij het XIENIX beardie team. Vandaag behaalde zij met haar baasje Ruud weer een foutloze jumping. Van harte gefeliciteerd!

07-01-2016

Het is weer tijd voor een flinke update... Allereerst uiteraard de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar van ons allemaal!

Op 23 december werd het nest van Disney en Howard 3 jaar oud. Van harte gefeliciflapstaart Harley, Baloo, Yuna, Magic, Belle en Minnie! Dikke knuffel van ons allemaal en in het bijzonder van jullie mama Disney XXX

Op 19 december was de internationale hondenshow in Cuijk. Benji (TT Mister Universe) werd 2 uitmuntend geplaatst in de open klas. Donna (TT Money Talks) werd 1 veel belovend en beste jongste puppie van het ras en geselecteerd bij de 6 beste jongste puppies van de show. Yuna (TT Cinderella's Charm) werd 1 uitmuntend geplaatst in de open klas. Kayley werd 1 uitmuntend en beste veteraan van het ras en hiermee Nederlands Veteranen Kampioen!

Benji

Donna in de erering

Yuna

Kayley

Op 1 november was de Clubmatch van de Nederlandse Bearded Collie Club. De Telling Tails hebben weer hun beste pootjes voor gezet. Beau (TT Extra Special) kreeg een zeer goed met een net rapport in een ruim vertegenwoordigde jeugdklas. Dit was zijn allereerste show maar hij deed het heel netjes met Karin samen! Benji (TT Mister Universe) werd 2 uitmuntend geplaatst in de open klas. Belle (TT Tinkerbell's Tale) kreeg een zeer goed met een keurig rapport in een grote fokkersklas. Zus Minnie (TT Minnie Mouse's Music) werd geshowd door Karin en werd 4 uitmuntend geplaatst in een grote open klas en andere zus Yuna (TT Cinderella's Charm) werd 1 uitmuntend geplaatst in de open klas. Disney (Ch. TT Told You First) werd 4 uitmuntend geplaatst in de kampioensklas. Alle baasjes gefeliciteerd en Karin superbedankt voor het voorbrengen!

Beau

Benji

Belle

Minnie

Yuna

Disney

Disney met haar dochters, van links naar rechts Yuna, Disney, Belle en Minnie

28-10-2015

Inmiddels zijn de foto's en filmpjes van de laatste week van de puppies ook op de puppiepagina geplaatst. Ledger blijft nog ietsje langer die mag komend weekend gaan verhuizen naar zijn nieuwe baasjes in Duitsland. We zullen hem missen!

We hebben in de tussentijd veel leuk nieuws te horen gekregen over de Telling Tails nakomelingen. Bryce (Telling Tails Stardust) is gepromoveerd naar de C klasse Behendigheid. Dit is de hoogste klasse binnen de Nederlandse competitie Behendigheid en het is heel bijzonder om daartoe in aanmerking te mogen komen met een Bearded Collie. Wij zijn dus apetrots op Wilbert en Bryce en wensen hem heel veel succes komend jaar in de competitie en nogmaals van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat!

Ook Kessie (Telling Tails Told You So) heeft het fantastisch gedaan dit seizoen in de Combisport met haar baasje Jenny. Zij werd op de laatste wedstrijd 2e in de C Klasse (ook hoogst haalbare klasse binnen deze tak van sport) en daarmee in het eindklassement 3e totaal binnen de competitie, echt een prachtige prestatie! Nogmaals van harte gefeliciteerd, we zijn zo trots op jullie!

Magic (Telling Tails Mickey Mouse's Magic) en zijn baasje Ellen hebben opnieuw een promotiepunt behaald op de wedstrijd gehoorzaamheid in België. Wat gaan jullie goed! Nogmaals van harte gefeliciteerd en veel succes bij de volgende wedstrijden!

08-09-2015

De puppies zijn 7 weken oud, nieuwe foto's en filmpjes zijn te vinden op de puppiepagina onder beertje 7. Alle puppies zijn besproken. Ons volgende nestje zal als alles goed gaat voor het voorjaar van 2016 gepland. Mocht u interesse hebben kunt u alvast bij ons informeren en eventueel op de lijst gezet worden.

01-09-2015

We hebben weer veel te melden want het was een superdruk weekend! Afgelopen zaterdag zijn Kayley en Disney naar de Benelux show in Luxemburg geweest. Beide dames haalden in de resp. Veteranenklas en Kampioensklas een 2e plaats met RCACL. We zijn supertrots op deze prachtige dames!

Op zondag was er de clubdag van de Nederlandse Bearded Collie Club. Blizzy (TT Moonlight Serenade) deed met haar baasje Ruud mee met de behendigheidswedstrijd in klasse A en werd 1e op het vast parcours en jumping met een foutloze ronde en 2e op het spel. Bryce (TT Stardust) deed met zijn baasje Wilbert mee met de behendigheidswedstrijd in klasse B en werd 1e op het vast parcours en jumping en daarmee Clubkampioen NBCC 2015!! Geweldige prestaties van deze kanjers van Telling Tails en hun baasjes, we zijn supertrots op jullie! Nogmaals van harte gefeliciteerd!!

Links Ruud met Blizzy en rechts Wilbert met Bryce

Blizzy en haar prijzen

Wilbert met Bryce en de keurmeester van de behendigheid

Van links naar rechts: Bryce - trotse mama Kayley - Blizzy

Daarnaast was er ook een jongehondendag georganiseerd en Robin (TT Quite Special) zoon van onze Disney deed mee. Ik had het voorrecht om Robin voor te mogen brengen en hij kreeg een fantastisch rapport van de keurmeester Anita van Bussel. We bedanken de baasjes Arianne en Pieter voor hun komst en voor de goede zorgen voor Robin.

Van links naar rechts: Robin - Oma Kayley - Mama Disney

En deze dag deed Kessie (TT Told You So) mee aan de Combisport wedstrijd in Ridderkerk en werd samen met haar bazinnetje Jenny 3e in de C-klasse!! Geweldige prestatie, nogmaals van harte gefeliciteerd Jenny!!

En dan natuurlijk nog de nieuwe foto's en filmpjes van de puppies, nu 6 weken oud. De tijd vliegt voorbij, over anderhalve week vliegen de eerste puppies alweer uit. Nu nog maar even genieten. Kijk op de puppiepagina voor de nieuwe foto's van deze afgelopen week onder beertje 6.

24-08-2015

Er zijn weer nieuwe foto's en filmpjes geplaatst op de puppiepagina week 5. De pups zijn buiten geweest en hebben mogen kennismaken met de adventurebox, balansbord en balanskussen. Een genot om te zien!

17-08-2015

En nu zijn we de 4 weken alweer gepasseerd, al over de helft dus. Wat gaat dat toch hard! De pups hebben meer ruimte gekregen om te spelen en ook hun eerste vaste maaltijd gehad. We hebben heel veel nieuwe foto's en filmpjes geplaatst van de pups. Kijk op de puppiepagina voor meer info. Million Bucks en Money Talks zijn nog beschikbaar.

 

12-08-2015

De nieuwe weekfoto's van de puppies staan weer op de site. De pups doen het geweldig en wat gaat de tijd toch snel! Het zwarte reutje "Million Bucks" en het zwarte teefje "Money Talks" zijn nog beschikbaar.

Telling Tails "Money Talks"

Telling Tails "Million Bucks"

 

Afgelopen zondag ben ik met Disney naar de Clubmatch van de Belgische Bearded Collie Club geweest. Disney werd 5e in de kampioensklas, zo trots op deze mooie dame! Daarnaast werd ze de dag daarvoor 7 jaar oud, net als haar broertjes en zusjes. We feliciteren hierbij nogmaals van harte Sara, Marley, Kessie, Wolle, Guus en Yellow met hun verjaardag!

06-08-2015

De puppiepagina is weer vernieuwd. Er staan foto's en filmpjes op van de puppies nu 2 weken oud. Het zwarte reutje "Million Bucks" en 1 van de twee zwarte teven is nog beschikbaar. Mocht u interesse hebben, neemt u dan contact met ons op.

29-07-2015

We hebben best wel weer wat nieuws te melden.

We zijn met Yuna (TT Cinderella's Charm), Kayley (Ch. Lovely Miracle Kayley of Magic Mika) en Molly (TT Million Dollar Baby) naar de Europasieger en Fruhjahrsieger Show in Dortmund geweest op 9 en 10 mei. Yuna werd twee keer 3 Uitmuntend in de Open klas. We zijn zo trots op Yuna en Anouk, Yuna's eigenaar en handler. Gefeliciteerd met dit mooie resultaat XXX. Molly werd op de eerste show 1e met dubbel CAC en op de tweede show 2e met Reserve CAC. Kayley werd op de eerst show tweede en op de tweede show 1e en is nu ook Fruhjahrveteranensiegerin 2015!

Yuna

Molly

Kayley

We zijn heerlijk een week in de Ardennen geweest met onze lieve dames. Genieten was het! Binnenkort zullen we de vakantiepagina daarom ook weer eens updaten.

Belle (TT Tinker Bell's Tale) is op 21 juni naar de Clubmatch van de BCVN geweest. Zij werd 3 Uitmuntend geplaatst in de open klas. Daarnaast is deze mooie dame geröntgend en blijken haar heupen HD-A met Norbergwaarde 40 en ED-vrij! Zo blij zijn we met dit geweldige nieuws!! Van harte gefeliciteerd Gerina met je mooie dame!

Op 28 juni werd onze Kenneldag georganiseerd. Dit was een actieve dag met veel spelletjes voor baas en hond. Iedereen heeft geweldig hun best gedaan maar had vooral veel plezier met hun kanjer(s). Binnenkort komt er een aparte pagina met een samenvatting van deze dag. Tot deze tijd zijn een deel van de foto's terug te zien via deze link:

 

 

Daarnaast is onze lieve Mollebol inmiddels mama geworden van een prachtig nestje puppies. Zij heeft een date gehad met de mooie, lieve en kerngezonde reu Oscar. 5 prachtige puppies zijn uit deze combinatie geboren, 3 reutjes in de kleuren zwart, blauw en fawn en 2 teefjes zwart. Er zijn nog een paar puppies beschikbaar. Op de puppiepagina zijn nog meer foto's en filmpjes te vinden van het nestje en de zwangerschap er naartoe.

04-05-2015

Sinds lange tijd eindelijk weer een update op onze website. Wegens omstandigheden is dit niet eerder gelukt. Inmiddels na de inbraak in oktober weer een laptop in mijn bezit waardoor ik weer bij de website kan. We zijn de afgelopen maanden wel op de hoogte gebracht van het wel en wee van de Telling Tails nakomelingen. Hieronder proberen we daarvan een samenvatting te maken, hoop alleen dat we niks vergeten, anders trek aan de bel hoor dan vermelden we het alsnog!

Op 3 mei deed Mich met Bruce (TT Outer Space) mee met de behendigheidswedstrijd in Stevoort (België). Zij behaalden daar samen de 21e en 26e plaats! Van harte gefeliciteerd Mich met je knappe ventje!!

Op 2 mei 2015 deed Jenny met Kessie (TT Told You So) samen met haar "zussen Kylie en Ifen" mee met een CombisportTeamWedstrijd in Nijmegen. Kessie werd met Jenny en hun team 2e op de wedstrijd. Ook de andere dames deden het goed, het team van Kylie werd zelfs 1e! Van harte gefeliciteerd Jenny met de prachtige resultaten!

Op zaterdag 26 april 2015 deed Ellen met Magic (TT Mickey Mouse's Magic) mee met een behendigheidswedstrijd in België. Zij hebben van 180 honden een 18e plaats behaald op de jumping met een Uitmuntend!! Een geweldig resultaat!! Van harte gefeliciteerd Ellen met je knappe clowntje Magic!!

Op zaterdag 18 april deed ik met Disney (Ch. Telling Tails Told You First) mee met de behendigheidswedstrijd van de KC Delft. Dit was weer onze eerste wedstrijd sinds 2 jaar. Disney deed het netjes met een 24e plaats op het spel, helaas disq op het vastparcours en 17e op de jumping.

Op zondag 12 april 2015 deden Ruud en Blizzy (TT Moonlight Serenade) mee met een behendigheidswedstrijd van de KC Kennemerland. Dit was hun alleerste competitiewedstrijd en wat deden ze het goed!! 20e op het spel, 18e op het vastparcours en 1e met een Uitmuntend op de jumping! Dit beloofd een prachtig seizoen te worden voor jullie, nogmaals van harte gefeliciteerd!!

Op 7 april was Lindsey's verjaardag, zij is 14 jaar oud geworden. Kayley was op 10 april jarig en zij is 10 jaar geworden. Van harte gefeliciteerd lieve meisjes!! We hopen nog heel lang van jullie te mogen genieten!

Op 29 maart zijn we met Disney (Ch. TT Told You First) en Yuna (TT Cinderella's Charm) naar de Internationale Hondenshow in Luxemburg geweest. Disney werd 3 Uitmuntend geplaatst in een sterke Kampioensklas, Yuna werd 2 Uitmuntend RCAC geplaatst in de openklas. Anouk, nogmaals van harte gefeliciteerd met het prachtige resultaat!! We kunnen weer trots zijn op onze dames!

 

Op 28 februari 2015 waren we met Kayley (Ch. Lovely Miracle Kayley of Magic Mika) en Yuna (TT Cinderella's Charm) op de Benelux Winner Dogshow in Groningen. Yuna werd 2 Uitmuntend geplaatst in de openklas. Kayley werd 1 Uitmuntend geplaatst in de Veteranenklas en daarmee Benelux Veteranen Winner Nederland '15 maar daarna ook Beste teef en Benelux Winner Nederland '15 met Crufts Qualificatie! Keurmeester was Dhr R. Ballantyne (GB). Daarna nog in de erering geplaats bij de beste 6 veteranen van de show!! Supertrots zijn wij op beide beardiedames!!

Op 21 februari 2015 waren we met Disney (Ch TT Told You First) en dochter Yuna (TT Cinderella's Charm) op de Internationale Hondenshow in Hoogstraten (B). Disney werd 2 Uitmuntend in de kampioensklas en Yuna kreeg helaas maar een Zeer Goed in de open klas. Keurmeester was Mevr. Beattie (IRL).

Op 14 februari 2015 is Bijou (TT Something Special) bij Yvonne en beardievriendinnetje Twinkle gaan wonen. We hadden ons geen fijner adres kunnen wensen voor deze lieve dame. Wij wensen Yvonne heel veel geluk met deze lieve, mooie hartendief.

Op 7 februari 2015 was Yuna (TT Cinderella's Charm) op de Internationale Hondenshow in Eindhoven en werd 2 Uitmuntend met het ResCAC/Res CACIB onder keurmeester Dhr.D. Rutten. Nogmaals van harte gefeliciteerd met deze prachtige resultaten van Yuna, Anouk!!

Op 17 januari 2015 deed Pim met Baloo (TT Jungle Book's Baloo) mee met de onderlinge wedstrijd van de KC Zoys. Zij werden samen 2e in niveau 1!! Gefeliciteerd met dit prachtige resultaat!!

Op 16 januari 2015 werd het nestje van Kayley en Joe 3 jaar oud. Nogmaals van harte gefeliciteerd Lola, Snoop, Boef, Brownie, Bruce, Nhoa, Charley, Finley en natuurlijk onze eigen Molly met jullie verjaardag!

Op 10 januari 2015 was Yuna (TT Cinderella's Charm) op de Dogshow Genk (België). Zij werd 1 Uitmuntend in de openklas en daarnaast ook nog eens beste Teef met het CAC! Keurmeester was mevrouw M. van Brempt (B) Nogmaals van harte gefeliciteerd Anouk met je knappe meid!!

Op 23 december zijn Harley, Baloo, Yuna, Magic, Belle en Minnie 2 jaar oud geworden. Nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag!

Op 14 december was de Winner tentoonstelling in Amsterdam. Benji (TT Mister Universe) werd 2 Uitmuntend geplaatst in de Openklas met een prachtig rapport. Keurmeester was Erica Bakker. Gefeliciteerd Ron met je knappe beardieman!!

In november kregen we het afschuwelijke nieuws dat het bazinnetje van Laila (TT Wish Upon A Star, 2010 nestje Kayley X Lee) was overleden. Er werd voor Laila naar een nieuw baasje gezocht en een week later was het al zover. Laila werd liefdevol geadopteerd door de familie Sparidans en beardievriendinnetje Mika. Ze kreeg een kleine naamsverandering, nu heet ze Lana. We wensen de nabestaanden van Hannie heel veel sterkte toe en wensen de familie Sparidans heel veel geluk met hun nieuwe gezinslid. (Mika zit links en Lana rechts op de foto)

Op 1 november 2014 kregen we bericht van de baasjes van Charlie (TT Simply Special) dat zij geslaags is voor de puppiecursus! Van harte gefeliciteerd familie van Duuren! Heel veel plezier bij de vervolgcursussen gewenst!

Op 19 oktober 2014 deed Jenny met Kessie (TT Told You So) mee aan het Nederlands Kampioenschap CombiSport in de B-Klasse. Samen behaalden ze een 3e plaats! Van harte gefeliciteerd Jenny met dit geweldige resultaat!

01-10-2014

Vandaag helaas het vreselijke nieuws ontvangen van de fokster van onze Kayley dat Kayley's mama Noa (Ch. Happy Bavarian Magic Mika's Special Lady) is overleden. Lieve Noa we zullen je altijd dankbaar blijven voor je prachtige en lieve dochter Kayley. Zonder Noa zouden er geen Telling Tails Bearded Collies zijn geweest. Nancy, Dim, Kevin en Kelsey, heel veel sterkte gewenst met het verlies van deze speciale dame...

Rust zacht lieve, mooie Noa

April 2011 Noa (links) met haar dochter Kayley (midden) en kleindochter Disney (rechts)

28-09-2014

Geweldig nieuws ontvangen van Anouk Buntinx die vandaag met haar mooie beardiedame Yuna (TT Cinderella's Charm) in Maastricht op de hondenshow was. Yuna werd daar namelijk Beste van het Ras met daarbij het volledige CAC/CACIB! Wij zijn supertrots op deze geweldige prestatie, van harte gefeliciteerd Anouk!! Dikke knuf van mama Disney voor haar mooie en lieve dochter.

15-09-2014

De puppies zijn inmiddels 8 weken oud en zijn allemaal voorzien van nieuwe baasjes. We hebben weer geboft met fijne gezinnen waarin de schatjes opgenomen gaan worden. Een aantal puppies zijn inmiddels al vertrokken en nog een aantal zijn nog hier ivm vakantie e.d. van de nieuwe eigenaren. De pups zijn de afgelopen periode veel op pad geweest voor socialisatie en ook de pups die wat langer blijven zullen van genoeg socialisatiemomenten worden voorzien. Ze lopen al netjes mee aan het lijntje en reageren amper nog op luidruchtig verkeer. We zijn meerdere keren naar winkelcentra geweest in Zoetermeer. Ook zijn ze op de markt geweest en afgelopen weekend zijn we met de overgebleven pups naar intratuin en de kinderboerderij geweest. Met dit prachtige weer genieten ze ook van het spelen in de tuin en ook daar horen ze genoeg geluiden van buiten. Van de baasjes van de pups die al vertrokken zijn hebben we ook al de eerste bericht gehad. Het gaat supergoed met ze en wij zijn reuze blij met deze goede berichten! De weken zijn voorbij gevlogen maar het wordt nu tijd dat de puppies op avontuur gaan, de grote wereld in met hun nieuwe baasjes. We wensen iedereen ontzettend veel geluk en plezier toe met hun nieuwe pup en hopen nog heel veel goede berichten te mogen ontvangen. Lieve speciale puppebeestjes...we hebben jullie vanaf dag 1 al in ons hart gesloten en wat een heerlijk stel zijn jullie. Prachtige hondjes met stuk voor stuk lekker ondernemende maar vooral lieve, innemende karaktertjes. Mams Disney en paps Rodney en wij uiteraard ook zijn trots op jullie en hopen dat jullie gezond en gelukkig oud zullen worden bij jullie nieuwe families. We komen jullie zeker opzoeken over niet al te lange tijd! Dikke knuffel van ons allemaal! Kijk op de puppiepagina bij beertje 8 voor de nieuwe foto's en filmpjes.

05-09-2014

We lopen erg achter met de update op de site. Onze excuses, we hebben het zo druk gehad!! In elk geval staan er heeeeeeel veeeeeel nieuwe foto's en filmpjes op de 7 weken pagina. Op de puppiepagina bij beertje 7 is weer vanalles geplaatst.

26-08-2014

Gisteren zijn de puppies 6 weken oud geworden. Ze hebben nu echt nieuwe uitdagingen nodig en die gaan ze deze week zeker krijgen! Vanmiddag gaan ze naar de dierenarts voor de enting dus dat betekent voor de eerste keer in de auto! En komende vrijdag komt een medewerkster van de Raad van Beheer om de puppies te chippen en om DNA af te nemen. Dan worden de namen officieel aan de hondjes gekoppeld. En dan hebben we een heel leuk tripje voor zaterdag gepland...maar daarover volgt volgende week meer! Ook zullen de pups weer ontwormd worden deze week. Uiteraard is er ook weer flink wat groot en klein bezoek gepland en als het weer meezit zullen ze later deze week ook aan het lijntje naar buiten gaan. We hebben nog 1 teefje beschikbaar, Simply Special. Zij is een veelbelovend hondje die het op show mogelijk leuk zou kunnen doen, maar het allerbelangrijkste voor ons is dat ze een fijn thuis vindt bij een liefdevol gezin/persoon. Mocht u interesse hebben in dit lieve beardiemeisje, neemt u dan contact met ons op. Op de puppiepagina en via beertje 6 vindt u de nieuwste foto's en filmpjes van de puppies.

24-08-2014

Vanwege de puppies hebben we nog geen tijd gehad om te melden dat op 10 augustus 2014 de Telling Tails en hun baasjes weer in grote getalen aanwezig waren op de Kampioenschapsclubmatch van de Belgische Bearded Collie Club. Het was een grotendeels droge dag in Bonheiden. De dag was goed georganiseerd en weer zeer geslaagd! Belle (TT Tinker Bell's Tale) en Finley (TT One in a Million) kregen helaas een ZG in de resp. Tussen- en Openklas maar deden het beiden supergoed! Yuna (TT Cinderella's Charm) kreeg een mooie uitmuntend in de Tussenklas, Charley (TT Give Me Credit) 2 uitmuntend in de Openklas en Molly (TT Million Dollar Baby) 1 uitmuntend in de Fokkersklas. Bedankt voor de gezelligheid allemaal en voor alle hulp bij het showen, showklaar maken, opbouwen en afbreken van al het showspul. We zijn zo trots op jullie allemaal!! En we hopen dat jullie net als ik een leuke dag hebben gehad!

Yuna

Charley

Finley

Belle

Molly

20-08-2014

De puppies zijn nu 5 weken oud en wat vliegt die tijd toch!! Op de puppiepagina en via beertje 5 vindt u de nieuwste foto's en filmpjes van de puppies. Er zijn nog een paar teefjes beschikbaar.

15-08-2014

Een beetje aan de late kant vanwege alle drukte maar de wekelijkse foto's van ons "Special" nest nu 4 weken oud staan weer op de site. Op de puppiepagina en via beertje 4 vindt u de nieuwste foto's en filmpjes van de puppies. Er zijn nog een paar puppies beschikbaar.

08-08-2014

Hoera!! Vandaag is Disney 6 jaar oud geworden!! Van harte gefeliciteerd lieverd, dikke kus op je lieve neusje...wat zijn wij toch gelukkig met jou!! Ook de hartelijke felicitaties voor de broers en zussen van Disney: Sara, Marley, Kessie, Wolle, Guus en Yellow, dat jullie maar fijn verwend mogen worden!!

05-08-2014

De puppies zijn 3 weken oud en worden al echte hondjes! Op de puppiepagina en via beertje 3 vindt u de nieuwste foto's en filmpjes van de puppies. Er zijn nog 2 teefjes en 1 reutje beschikbaar.

04-08-2014

Dit was een succesvol Telling Tail weekend!! Eerst al geweldig nieuws over Kessie (TT Told You So) ontvangen van bazinnetje Jenny: "Vandaag de Second Chance behendigheidswedstrijd bij de AHC. Na een stroef begin, 3 latjes en uiteindelijk een disk, de resterende 3 rondjes foutloos gelopen. Goed voor een 3e plaats overall!!! En dat tussen al die snelheidsduivels! Super trots op Kessie!!!! " Wij feliciteren Jenny met dit mooie resultaat!

Daarnaast had Magic (TT Mickey Mouse's Magic) examen op de hondenschool en is geslaagd voor de test van cursus B naar C bij agility! Gefeliciteerd Ellen!

En Yuna (TT Cinderella's Charm) was met bazinnetje Anouk naar de hondenshow in Leuven, België. Daar behaalden zij het volle CAC en reserve beste teef, wat een geweldige prestatie!! Gefeliciteerd!!

28-07-2014

Er is weer een week voorbij en de pups groeien goed. 2 weken oud zijn ze nu en de oogjes zijn open!! Op de puppiepagina en via beertje 2 vindt u de nieuwste foto's en filmpjes van de puppies. Er zijn nog puppies beschikbaar.

21-07-2014

De puppies zijn 1 week oud. Alles gaat goed en we hebben weer nieuwe foto's gemaakt van de kleintjes. Op de puppiepagina en via het beertje 1 vindt u meer informatie en de foto's. Veel plezier bij het bekijken. Mocht u interesse hebben neem u dan contact met ons op.

20-07-2014

Telling Tails Cinderella's Charm "Yuna" 1 uitmuntend in de tussenklas en Reserve Beste Teef met RCAC en RCACIB op de Internationale Hondenshow in Luik, België! Gefeliciteerd Anouk en Imke met het prachtige resultaat!!

16-07-2014

We hebben geweldig nieuws te melden!! In de nacht van zondag op maandag, 14 juli 2014, zijn de puppies van Disney en Rodney geboren!! Het zijn 6 puppies geworden, 2 reuen en 4 teven, allen zwart. Alles is goed gegaan, mama Disney en haar kroost maken het uitstekend. Op de puppiepagina en via het beertje 0 zijn de foto's te vinden van vlak na de geboorte en van iedere individuele pup. Hoewel het weer een vermoeiende bevalling was genieten we weer enorm van al dat moois. We zullen regelmatig nieuwe foto's en filmpjes plaatsen. Mocht u interesse hebben in een pup, neemt u dan contact met ons op.

07-07-2014

Er is een update geplaatst in de puppieplanning pagina. De laatste week van Disney's zwangerschap is in gegaan! Verder zijn er nieuwe pagina's aangemaakt, Telling Tails @ Agility en een pagina voor Benji, Telling Tails Mister Universe.

22-06-2014

Vandaag zijn we naar de clubmatch van de BCVN geweest en behaalden geweldige resultaten! Benji 1U Open klas, Yuna 1U Tussen klas, Minnie ZG Jeugd klas, Molly 1U Fokkers klas en Belle 1U Jeugdklas, Beste Jeugdhond en Reserve Beste Teef met Res CAC! Er is een nieuwe pagina gemaakt met showresultaten en foto's van Telling Tails die geshowd zijn sinds 2012 (TT @ Show). Mocht u uw Telling Tail missen in deze lijst dan horen we het graag zodat deze ook vereeuwigd kan worden op deze pagina.

Benji

Yuna

Minnie

Molly

Belle

 

21-06-2014

Yeah! Geweldig nieuws!! Disney is in verwachting van Rodney!! Rond 15 juli zullen we hun puppies mogen verwelkomen. Tot die tijd is er al veel informatie te vinden op de Puppieplanning pagina. Indien u interesse heeft in een pup uit deze combinatie, neemt u dan gerust contact met ons op.

01-06-2014

Eindelijk is het zover, de pagina Nakomelingen Nest December 2012, het nest van Disney en Howard dd 23-12-2012 is af!! Veel plezier bij het bekijken ervan!!

16-05-2014

Van harte gefeliciteerd Laila, Benji, Milo, Bruce, Bryce, Blizzy en Gijs met jullie 4e verjaardag!! Een hele fijne dag gewenst met heel veel lekkers!! Dikke knuf van Mama Kayley en van ons allemaal natuurlijk!

16-01-2014

De nakomelingen uit Kayley's nest met Joe zijn vandaag 2 jaar oud geworden!! Lola, Snoop, Boef, Brownie, Bruce, Nhoa, Charley, Finley en natuurlijk onze eigen Molly, van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag!! Van ons allemaal een hele leuke dag gewenst met veel verwennerij en natuurlijk een knuffel van mama Kayley!!

23-12-2013

Van harte gefeliciteerd Harley, Baloo, Yuna, Magic, Belle en Minnie met jullie allereerste verjaardag!! Wat is de tijd weer snel gegaan!! Een hele fijne dag geweest met veel knuffels en lekkers voor jullie allemaal!! Dikke knuffel van mama Disney!

31-10-2013

We hebben leuk nieuws van Jenny gekregen over Kessie (TT Told You So). Zij werden samen in Competitie CombiSport A klasse 1e!!! En op het Nederlands Kampioenschap behaalden ze een hele mooie 2e plek!!! Wat een waanzinnig knap resultaat!! Van harte gefeliciteerd allebei!!

08-08-2013

Ons lieve beardiedametje Disney is vandaag 5 jaar oud geworden!! Van harte gefeliciteerd Disney en haar broertjes en zusjes Sara, Marley, Kessie, Wolle, Guus en Yellow met jullie verjaardag!!

30-06-2013

Het kan maar niet op met het goede nieuws want vorige week zondag, 23 juni, was de Kampioenschaps Clubmatch van de Bearded Collie Vereniging Nederland. Er waren veel Telling Tails aanwezig. We bedanken alle baasjes voor hun komst en hopen dat ze een leuke dag hebben gehad!

2U Telling Tails Give Me Credit (Tussenklas) Charley werd perfect geshowd door zijn baasje Karin Kammenga-Rijnen. Van harte gefeliciteerd met dit geweldige resultaat!

3U Telling Tails Mister Universe. Benji was voor het eerst op een echte show. Hij werd geshowd door Kim Hoeks, daarvoor enorm bedankt!! Hij deed het voortreffelijk, zelfs zonder dat hij ooit ringtraining gevolgd heeft! Wij feliciteren zijn baasje Ron de Winter met dit prachtige resultaat!!

3VB Telling Tails Tinker Bell's Tale. Dit was voor Belle haar 1e show. Ze was precies 6 maanden oud en nog lekker jeugdig!! Staan vond ze erg moeilijk, want het is toch veel leuker om te knuffelen en blij te zijn!! We feliciteren haar baasje Gerina Houwaart met dit prachtige resultaat!

2VB Telling Tails Minnie Mouse's Music, zusje van Belle deed het ook heel goed. Minnie bleef beter staan bij het betasten. Goed werk van het baasje Matty Tybout die met haar naar ringtraining is geweest! Minnie werd geshowd door Kim Hoeks die wel ervaring heeft met deze springerige types ;-) Hardstikke bedankt daarvoor en iedereen gefeliciteerd met dit prachtige resultaat!!

3U Telling Tails Million Dollar Baby. Molly was voor het eerst sinds lange tijd weer in de showring. Ze werd voorgebracht door Karin, super bedankt daarvoor! We zijn heel blij met dit mooie resultaat!

2U Ch. Lovely Miracle Kayley of Magic Mika (Veteranenklas). Voor het eerst sinds jaren weer in de ring, onze Kayley... Wat had ze het weer naar haar zin, geweldig gewoon. Een knappe 2e plaats voor deze mooie dame!

En dan de grootste prestatie van de dag. Onze Disney (Ch. Telling Tails Told You First) werd 2U in de kampioensklas!! Maar dat niet alleen, ze werd tevens Reserve Beste Teef met het RCAC en daarmee nu dus Nederlands Kampioen!! Tevens werd ze gekroond tot Beste Zelf Gefokte Bearded Collie!! Wauw wat een prestatie!! Zo enorm trots zijn wij op haar, de 2e show na naar nestje en dan zo'n resultaat!! Onze dag kon niet meer stuk!! En nu leven we nog op een roze wolk hoor!!

Links op de foto Beste Teef Ch. Firstprizebears Just Beat It met Vicky van Tiggelen en rechts onze knappe Disney, Reserve Beste Teef en hiermee Nederlands Kampioen!!

En Disney werd verkozen tot Beste Zelf Gefokte Bearded Collie!!

Natuurlijk hebben we nog even een paar groepsfoto's gemaakt...Van links naar rechts Charley, Molly, Benji, Kayley, Disney, Belle en Minnie.

Belle, Disney en Kayley (3 generaties)

Disney, Kayley en Minnie

Belle, Disney, Kayley en Minnie

01-06-2013

Op de Internationale Hondenshow in Oss heeft Charley (TT Give Me Credit) geweldig gepresteerd!! Hij werd 1e in de jeugdklasse met een Uitmuntend en daarmee Nederlands Jeugdkampioen!! Daarnaast werd hij ook nog eens reserve Beste Reu met het RCAC!! Wat zijn we trots!!! We feliciteren zijn baasje Karin Kammenga-Rijnen en handler Kelly Ouwekerk met deze geweldige prestatie en bedanken hen beiden voor hun goede zorgen en resultaat!!

'

Disney (TT Told You First) werd 2e met een Uitmuntend in de Kampioensklasse. Dit was haar 1e show weer na haar nestje van 23 Dec 2012, dus we zijn supertrots op dit resultaat!!

16-05-2013

Vandaag is het nest van Kayley en Lee uit 2010 3 jaar oud geworden. Van harte gefeliciteerd Laila, Benji, Milo, Bruce, Bryce, Blizzy en Gijs!! Dikke knuffels van mama Kayley en van ons!

14-05-2013

Weer wat goed nieuws te melden! De uitslagen van de heupfoto's van Charley en Molly zijn binnen. Charley heeft opnieuw een prijs behaald op de Internationale Hondenshow in Goes. Hij werd wederom 1e in de jeugdklas en Reserve Beste Reu!! Felicitaties aan Karin en met dank aan Kelly voor het voorbrengen van Charley! Disney en Kayley hebben de afgelopen 2 weekenden een wedstrijd gelopen. Disney werd 1e op het spel (van 80 honden!) met een foutloze ronde, maar helaas wat fouten op het Vast Parcours en Jumping. Kayley was weer helemaal happy op de wedstrijd en was een boef waardoor we helaas geen punten gelopen hebben. Wel hebben we wat mooie foto's ontvangen en is er ook een filmpje van Disney's foutloze ronde gemaakt:

Disney

Kayley

 

Disney's mooie rondje

 

 

Het resultaat van Charley's heupfoto's: HD-A Norbergwaarde 40

Molly: HD-A Norbergwaarde 36

 

11-04-2013

Zo, we hebben weer aardig wat nieuws te melden!! Ten eerste zijn onze 2 oudste dames jarig geweest. Lindsey werd 12 op 7 april en Kayley 8 op 10 april

Verder zijn er nog wat shows geweest waar een paar Telling Tails aan mee hebben gedaan. Bij de Internationale Hondenshow van de KV Rijnland in Zoeterwoude-Dorp behaalde Charley en Finley respectievelijk de 1e en 2e plaats in Jeugdklasse! En Charley werd zelfs Reserve beste reu van de dag met het RCAC!!! Supertrots zijn we op ze, we feliciteren hierbij de baasjes van Finley, Ron en Erna en het baasje van Charley, Karin met dit prachtige resultaat!! Verder deed Charley ook nog mee aan de Internationale Hondenshow te Luxemburg en werd daar netjes 2e in de Jeugdklasse!! Super hoor!! En ik heb met Lindsey en Disney meegedaan aan de demo gehoorzaamheid en met Disney en Kayley aan de demo behendigheid. Hierbij wat foto's en filmpjes:

Finley (TT One In A Million) (Foto's gemaakt door Ron v.d. Meiden, bedankt!!X)

Charley (TT Give Me Credit)

Charley (TT Give Me Credit) in Luxemburg (foto gemaakt door Petra Bonny, bedankt!X)

Demo Disney gehoorzaamheid en stukje behendigheid

 

Demo Lindsey gehoorzaamheid

 

Demo Kayley behendigheid

 

31-03-2013

De puppiepagina is eindelijk bijgewerkt met de laatste foto's!

14-02-2013

Deze leuke compositie van Nhoa (TT Too Expensive) kregen we van haar baasjes Wendy en Bart. Namens Nhoa: Happy Valentine's Day!!

 

11-02-2013

De laatste week is aangebroken...over een paar dagen gaan de eerste puppies al naar hun nieuwe baasjes. We hebben veel gedaan deze week, naar de markt, winkelcentrum, tuincentrum en naar het park. De nieuwe foto's en filmpjes staan op de puppiepagina onder het kopje 7 weken.

Verder hebben we ook geweldig nieuws van Karin gekregen. Charley is naar de Internationale show geweest in Eindhoven en behaalde een 2 Uitmuntend met dank aan keurmeester Pamela Runderkamp. Hij was vrolijk en deed super goed zijn best. De onderstaande foto's zijn van hem gemaakt...wat een plaatje is het!! We zijn supertrots op Karin en Charley en met dank aan Kelly voor het voorbrengen!!

04-02-2013

De puppies zijn 6 weken oud, groeien als kool en gaan deze week de buitenwereld verkennen tijdens de socialisatie!! Er staan weer nieuwe foto's en video's op de puppiepagina.

28-01-2013

Deze keer gelukkig wel op tijd...de nieuwe foto's van de puppies, 5 weken oud zijn weer te zien op de puppiepagina. Wat een schatjes zijn het toch!!

24-01-2013

Weer nieuwe foto's en filmpjes op de puppiepagina. De puppies zijn 4 weken oud nu en doen het prima!!

16-01-2013

De puppies uit nestje van Kayley en Joe van 2012 zijn vandaag 1 jaar oud geworden!! Van harte gefeliciteerd Nhoa, Lola, Snoop, Boef, Brownie, Bruce, Charley, Finley en natuurlijk onze eigen Molly!! De tijd is weer supersnel gegaan!! Dikke knuffels van ons allemaal!!

14-01-2013

De puppiepagina is weer vernieuwd, wat vliegen die weken voorbij!! Ze zijn nu al 3 weken en lopen al steeds beter!! Vooral het spelen is een geweldig gezicht, we hebben een paar filmpjes geplaatst van afgelopen week.

06-01-2013

Weer nieuwe foto's van de puppies via de puppiepagina in week 2!!

KLIK HIER VOOR NIEUWS UIT 2012 EN OUDER

 

 

Wij zijn lid van:

 

© 2011 Mijn-eigen-website.nl