Nest Molly 2015

 

In de nacht van 18 juli 2015 zijn de puppies van Molly en Oscar geboren! 5 puppies in de kleuren zwart, blauw en fawn, 2 teven en 3 reuen. Wat is Molly een geweldige moeder, ze verzorgt de pupjes ontzettend goed, we zijn zo trots op haar! De pups zijn inmiddels allemaal uitgevlogen naar hun nieuwe baasjes. Wij wensen alle nieuwe eigenaren heel veel geluk en plezier met hun nieuwe gezinslid en hopen dat we regelmatig op de hoogte gehouden worden van het wel en wee van deze lieverds.

 

Klikt u op de beertjes om de foto's van iedere week te kunnen zien:

De trotse ouders zijn:

Telling Tails Million Dollar Baby (Molly) HD-A en ED-vrij

en

Ch. Potterdale Persistant (Oscar) HD-A

Stamboom puppies

Ch.Potterdale Persistant
Drummanor Morlot from Dajue Ch.Sammara Standing Ovation
Ch.Dajue Cleo's Theme
Potterdale Phoebe Ch.Potterdale Prophet
Ch.Potterdale Platinum
Telling Tails Million Dollar Baby
Ch.Malandex Xceedingly Good JW Ch.Ciopar Flash Fisichella
Ch.Malandex Xquisit JW
Ch.Lovely Miracle Kayley of Magic Mika Ch.Beardie Connections Connor
Ch.Happy Bavarian Magic Mika's Special Lady

Klik hier voor 4 generatie stamboom met foto's

Gewicht en omvang van Molly's buikje tijdens haar zwangerschap:

Datum
Gewicht
Omvang
19-06-2015
20.0kg
48cm
27-06-2015
21.1kg
52cm
02-07-2015
22.2kg
55cm
09-07-2015
23.0kg
57,5cm
12-07-2015
23.5kg
58cm

 

15 - 07 - 2015

Nog een paar dagen, dan is het zover. We tellen nu af en merken aan Molly dat het niet meer lang gaat duren. Ze geeft ook al melk. Afgelopen weekend heeft ze nog lekker op het strand mogen wandelen, maar nu wordt het echt teveel voor haar. Haar buikje is enorm gegroeid en de puppies duwen tegen haar ingewanden. De grote afstand is voor haar daarom te vermoeiend. Met de komende warme dagen in aantocht zal het niet mee gaan vallen dus we houden haar rustig en zo koel mogelijk. Nu is het afwachten en hopen dat alles goed gaat en we snel geweldig nieuws te melden hebben. Ze wordt nu nog lekker in de watten gelegd.

07 - 07 - 2015

Vanavond hebben we voor het eerst de puppies voelen bewegen in Molly's buikje. Zo bijzonder dat we dit prachtige wonder mogen meemaken! Molly is zo'n fantastische dame!

04 - 07 - 2015

De afgelopen dagen was het erg warm en Molly had het best zwaar. Dus afkoelen is dan heerlijk voor haar. Dus we zijn een aantal keer afgelopen dagen gezellig met wat beardievriendjes op het strand van Noordwijk gaan wandelen...genieten!

16 - 06 - 2015

Molly is bij de dierenarts geweest die bevestigde wat wij al vermoeden. Ze verwacht inderdaad puppies!! Nu wordt het aftellen tot de bevalling en hopen we dat Molly het niet al te zwaar heeft tijdens haar zwangerschap.

13 - 06 - 2015

Molly eet matig dus we denken dat ze zwanger is. Door de hormonen verliezen ze tijdens de zwangerschap een tijdje hun eetlust (net als bij mensen een beetje misselijk). Dus we moeten vanalles uit de kast halen om haar te laten eten. Zelfs het vlees vindt ze maar niks, dus dan maar aan de slag met kip en vis. Dat lijkt ze erg lekker te vinden, dus we verwennen haar lekker. Mmmm smullen Molly!!

07 - 06 - 2015

Zo, na de loopsheid Molly weer even lekker gewassen zodat alle lekkere luchtjes voor andere reuen nu wel weg zijn. Molly slaapt heel veel en ze is anders dan anders...zou ze zwanger zijn?

03 - 06 - 2015

We zijn op vakantie met Molly en haar zus, tante en moeder in de Ardennen. Van lieve vrienden van ons die in Luxemburg wonen kregen alle hondjes een knuffeltje als cadeau. Volgens mij dacht Molly dat die allemaal voor haar zijn want de een na de andere haalde ze op en legde ze bij haar op het kleedje. Hmm moedergevoelens??

Molly vindt het heerlijk om in de tuin te liggen, al aan het broeden op mooie puppies Mol?

Maar ze vindt het ook gezellig met haar moeder op het terras...uitkijkend over de tuin en het dal erachter. Wat is dit genieten voor haar!

20 - 05 - 2015

Molly is vandaag voor de 2e keer bij Oscar geweest. Na gisteren een succesvolle dekking te hebben gehad, dachten we dat vandaag weer te zullen meemaken. Waarschijnlijk was Molly al over haar "top" heen qua vruchtbaarheid of is de dekking gister zo succesvol geweest dat Oscar als ervaren reu geen interesse meer had. We hopen dat de eerste dekking succesvol is geweest, dwingen gaat immers niet. Op 16 juni hebben we een afspraak staan bij de dierenarts om de zwangerschap vast te stellen. Paar weekjes geduld nog...

19 - 05 - 2015

Molly heeft haar eerste date gehad met een prachtige en ervaren blauwe heer Oscar genaamd. Zowel Molly als Oscar zijn hebben een geweldig karakter, zijn actief en kerngezond. We zijn enorm benieuwd naar hun puppies, dus we hopen dat het gelukt is! Voor Molly wordt het haar eerste nestje, maar zij is al ervaren deskundig bij het verzorgen en vertroetelen van de pups van haar halfzus Disney in 2012 en 2014. Toen bleek ze al moedergevoelens te hebben. We verwachten dus dat ze super voor haar puppies zal zijn. Morgen rijden we nog een keer naar Oscar voor een 2e dekking. Fingers crossed...

 

 

Foto's

Hieronder wat foto's van Molly en Oscar.

 

Molly

Oscar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Molly

Oscar

Wij zijn lid van:

Bio Sensor Programma

Wij maken bij onze puppies gebruik van het “Bio Sensor” programma. Dit zijn 5 oefeningen die zorgen voor vroeg neurologische stimulatie gedurende de 3e tot de 16e levensdag van de pup.

Onder de naam “Bio Sensor” werd dit programma ontwikkeld door het Amerikaanse leger met als doel het verbeteren van de
prestaties van honden met een militair doel. Later werd dit programma bij het grote publiek bekend onder de naam “Superdog” Program.
Gebaseerd op jaren lange research heeft het Amerikaanse leger ontdekt dat vroeg neurologische oefeningen een belangrijk blijvend effect op de hond kunnen hebben. Hun studie heeft bevestigd dat er specifieke tijdsperiodes in het leven van de hond zijn waarop neurologische stimulatie een optimaal resultaat behaald.

De eerste periode betreft de periode die begint op de derde dag en duurt tot en met de zestiende dag. Deze tijdsinterval is een periode van versnelde neurologische groei en ontwikkeling en is daarom van groot belang voor de ontwikkeling van het individu.

Het “Bio Sensor” programma is ook ontwikkeld om door middel van vroeg neurologische stimulatie de hond een superieur voordeel te geven. Het programma bestaat uit vijf oefeningen, die ontwikkeld zijn om het neurologisch systeem te stimuleren. De vijf oefeningen worden per pup gedaan in volgorde van voorkeur. De oefeningen worden van 1 tot 5 gedaan, voordat met de volgende pup wordt gestart. De handelingen voor iedere pup eens per dag bestaan uit de volgende 5 oefeningen:

Tactiele stimulatie: De pup wordt vastgehouden in 1 hand en de pup wordt zachtjes tussen
de tenen gekieteld met een wattenstaafje. Alle voetjes, 1 voor 1 met een stimulatie tijd van
3 – 5 seconde. Het is niet nodig om te zien dat de pup het kietelen voelt.

Hoofd omhoog houden: Met twee handen wordt de pup rechtop gehouden, met de kop
omhoog en de staart recht onder het hoofd. Dit is een opwaartse positie. De tijd van
stimulatie is 3 – 5 seconde.

Hoofd naar beneden houden: Met twee handen wordt de pup stevig vastgehouden. Het
hoofd wordt neerwaarts gehouden, gericht op de grond, en het staartje recht erboven.
Tijd van stimulatie 3 – 5 seconde.

Buik omhoog houden: Hou de pup zo dat zijn rug in de palm van je hand ligt met zijn
snuitje en buik naar het plafond gericht. De pup mag tijdens deze oefening slapen of
tegensputteren. Duur van stimulatie 3 – 5 seconde.

Thermale stimulatie: Gebruik een vochtige doek die voor tenminste 5 minuten is gekoeld in
de diepvries. Plaats de pup op de doek met de pootjes omlaag. Beperk de pup niet in de
mogelijkheid zich te bewegen. Tijd van stimulatie 3 – 5 seconde.

De impact van de oefeningen is dat het neurologisch stelsel eerder wordt gestimuleerd dan normaal verwacht. Het resultaat is een toegenomen capaciteit die later zal helpen het verschil te maken in de prestaties van de hond.

Deze oefeningen zijn geen vervanging voor het regelmatig vasthouden en spelen met de pup, de socialisatie en het hechtingsproces.

Er worden 5 voordelen waargenomen bij pups die zijn onderworpen aan het Bio Sensor Programma:

1. Betere cardio vasculaire prestaties (hartritme)
2. Sterkere hartslag
3. Sterkere adrenaline klieren
4. Meer tolerantie t.o.v. stress
5. Grotere weerstand tegen ziektes

 

© 2011 Mijn-eigen-website.nl