Puppies

In de nacht van 14 juli 2014 zijn de puppies van Disney en Rodney geboren! We zijn zo ontzettend gelukkig met dit prachtige stel!! Het zijn totaal 6 pups geworden, 2 reuen en 4 teven, allen zwart. De bevalling is goed gegaan, de eerste pup werd om 0:40 geboren en de laatste om 6:10. Mama Disney is een supermoeder, heel zorgzaam voor en beschermend naar haar puppies. De puppies zijn nu 8 weken oud en er staan nieuwe foto's en filmpjes op de pagina van week 8. Klikt u op de onderstaande beertjes om de foto's te kunnen zien. Veel plezier!

Klikt u op de beertjes om de foto's van iedere week te kunnen zien:

De trotse ouders zijn:

Ch. Telling Tails Told You First (Disney) NJK HD-A en ED-vrij

en

Rembrand Rum and Coke (Rodney) HD: 5:4 (= HD-A)

Disney

Rodney

Wij fokken volgens de regels van de Nederlandse Bearded Collie Club. Onze dames zullen nooit meer dan 3 nesten puppies in hun leven krijgen, dat vinden wij meer dan genoeg voor ze. Onze Beardies voldoen ruim aan alle eisen die aan de fokkerij zijn gesteld door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied en de rasverenigingen van de Bearded Collie. De pups groeien bij ons in de huiskamer op en krijgen vanaf het begin dus alles mee van het dagelijkse leven. Wij hebben geen kennels, alles leeft gewoon gezellig in huis. De puppies worden zo goed als mogelijk is gesocialiseerd op het gebied van geluiden en ervaringen. Ze gaan mee naar buiten zodra ze de 1e enting hebben gehad en leren al een beetje aan de riem te wandelen. De pups worden vanaf de leeftijd van 2 weken om de week ontwormd, ze krijgen hun eerste enting bij ons rond de 6 weken leeftijd, worden gechipt, krijgen een dierenpaspoort en zijn voorzien van een officiële stamboom van de Raad van Beheer en tevens een DNA profiel (het bewijs dat ze daadwerkelijk uit Disney en Rodney geboren zijn). Maar even belangrijk is dat we van ze houden, geweldig voor gezorgd wordt, dat ze geknuffeld worden door ons vanaf het moment dat ze geboren worden. Daarom vinden we het ook geweldig om zo nu en dan wat over hun avonturen te horen van de nieuwe eigenaren.

Indien u interesse heeft in een puppie of u wilt meer informatie, neemt u dan contact met ons op:

Fam. van Wouw

Wildenberg 56

2716NG Zoetermeer

Nederland

tel.nr. +31 (0) 79 3515224

Mob.nr. +31 (0) 6 44698274

tellingtails@live.nl

 

Stamboom puppies

Rembrand Rum and Coke
Ch.Potterdale Pisces Potterdale Paddington 2
Shenendoa Star of Potterdale
Ch.Dajue's Dark Diva Drummanor Morlot from Dajue
Barkley Blaireau
Ch.Telling Tails Told You First
Ch.Bonny and Clyde's Armani Mania Ch.Papaws Yankee Doodle
Ch.Bonny and Clyde's Kausing Kommotion
Ch.Lovely Miracle Kayley of Magic Mika Ch.Beardie Connections Connor
Ch.Happy Bavarian Magic Mika's Special Lady

Klik hier voor 4 generatie stamboom met foto's

Disney

Rodney

Rodney

 

Gewicht en taille-omvang van Disney gedurende haar zwangerschap:

Date
Weight
Waist
27-05-2014
21.5kg
51cm
12-06-2014
20.5kg
50cm
17-06-2014
21.6kg
52,5cm
24-06-2014
22.1kg
53,5cm
02-07-2014
23.8kg
58,5cm
08-07-2014
25.2kg
63cm

09 - 07 - 2014

Alles is gereed voor de geboorte van de puppies. De werpkist staat ook en Disney heeft hem weer goedgekeurd. Ze heeft wat minder eetlust, waarschijnlijk komt dat omdat de puppies op haar maag drukken.

07 - 07 - 2014

Het wordt nu echt zwaarder voor Disney. Bij het wandelen sjokt ze achter ons aan, ze slaapt het grootste deel van de dag en verder hijgt en kreunt ze zo nu en dan. De puppies zijn goed te voelen en bewegen volop, dat zal waarschijnlijk ook voor ongemak zorgen bij haar. De laatste week is aangebroken, haar temperatuur wordt iedere dag gecontroleerd want zodra deze flink daalt is dat voor ons een teken dat binnen 24 uur de puppies gaan komen. We zitten nu op dag 55 van de zwangerschap en in principe is het vanaf de 58e dag zo'n beetje mogelijk dat de puppies gaan komen. Hieronder nog een paar fototjes van de buik van Disney.

20 - 06 - 2014

Disney's buikje begint al te groeien! Ze is niet meer misselijk en eet weer heel graag!!

12 - 06 - 2014

We zijn met Disney naar de dierenarts geweest vandaag en die bevestigde al wat wij dachten, Disney is in verwachting!! We zijn zo superblij met dit geweldige nieuws!

09 - 06 - 2014

Disney begint eindelijk tekenen van een mogelijke zwangerschap te laten zien! Ze eet heel slecht en dat is niets voor haar. We hebben goede hoop dat ze zwanger is maar nog even geduld!

14 - 05 - 2014

Disney heeft 2 keer een romantische date gehad met haar lover Rodney. Nu worden het hele spannende tijden. Zou ze zwanger zijn?

Disney and Rodney are having puppies!

13 - 05 - 2014

Disney heeft op 8, 9, 10, 12 en 13 mei een progersteron test gehad. De eerste keren zat ze nog heel laag in de waarden (tussen 1 en 2) en op 12 mei bleek er al stijging te zijn. Op de 13e kregen we nieuws dat de waarden dusdanig aan het stijgen waren dat we konden gaan rijden!!

02 - 05 - 2014

Disney is vandaag loops geworden. We zullen over een week voor het eerst progesteron gaan testen.

 

Foto's

Hieronder wat foto's van Disney met haar vriendin Boo Boo. Dit tripje naar de UK maakte het namelijk ook weer mogelijk om tijd door te brengen met mijn lieve vrienden Rianne en Marilyn en hun lieve beardies! Wat een fantastisch mooie omgeving daar en wat een heerlijke tijd hebben we weer gehad daar, ook al was het maar een paar daagjes.

 

Disney Disney Disney and Boo Boo Disney

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disney

Rodney

Wij zijn lid van:

Bio Sensor Programma

Wij maken bij onze puppies gebruik van het “Bio Sensor” programma. Dit zijn 5 oefeningen die zorgen voor vroeg neurologische stimulatie gedurende de 3e tot de 16e levensdag van de pup.

Onder de naam “Bio Sensor” werd dit programma ontwikkeld door het Amerikaanse leger met als doel het verbeteren van de
prestaties van honden met een militair doel. Later werd dit programma bij het grote publiek bekend onder de naam “Superdog” Program.
Gebaseerd op jaren lange research heeft het Amerikaanse leger ontdekt dat vroeg neurologische oefeningen een belangrijk blijvend effect op de hond kunnen hebben. Hun studie heeft bevestigd dat er specifieke tijdsperiodes in het leven van de hond zijn waarop neurologische stimulatie een optimaal resultaat behaald.

De eerste periode betreft de periode die begint op de derde dag en duurt tot en met de zestiende dag. Deze tijdsinterval is een periode van versnelde neurologische groei en ontwikkeling en is daarom van groot belang voor de ontwikkeling van het individu.

Het “Bio Sensor” programma is ook ontwikkeld om door middel van vroeg neurologische stimulatie de hond een superieur voordeel te geven. Het programma bestaat uit vijf oefeningen, die ontwikkeld zijn om het neurologisch systeem te stimuleren. De vijf oefeningen worden per pup gedaan in volgorde van voorkeur. De oefeningen worden van 1 tot 5 gedaan, voordat met de volgende pup wordt gestart. De handelingen voor iedere pup eens per dag bestaan uit de volgende 5 oefeningen:

Tactiele stimulatie: De pup wordt vastgehouden in 1 hand en de pup wordt zachtjes tussen
de tenen gekieteld met een wattenstaafje. Alle voetjes, 1 voor 1 met een stimulatie tijd van
3 – 5 seconde. Het is niet nodig om te zien dat de pup het kietelen voelt.

Hoofd omhoog houden: Met twee handen wordt de pup rechtop gehouden, met de kop
omhoog en de staart recht onder het hoofd. Dit is een opwaartse positie. De tijd van
stimulatie is 3 – 5 seconde.

Hoofd naar beneden houden: Met twee handen wordt de pup stevig vastgehouden. Het
hoofd wordt neerwaarts gehouden, gericht op de grond, en het staartje recht erboven.
Tijd van stimulatie 3 – 5 seconde.

Buik omhoog houden: Hou de pup zo dat zijn rug in de palm van je hand ligt met zijn
snuitje en buik naar het plafond gericht. De pup mag tijdens deze oefening slapen of
tegensputteren. Duur van stimulatie 3 – 5 seconde.

Thermale stimulatie: Gebruik een vochtige doek die voor tenminste 5 minuten is gekoeld in
de diepvries. Plaats de pup op de doek met de pootjes omlaag. Beperk de pup niet in de
mogelijkheid zich te bewegen. Tijd van stimulatie 3 – 5 seconde.

De impact van de oefeningen is dat het neurologisch stelsel eerder wordt gestimuleerd dan normaal verwacht. Het resultaat is een toegenomen capaciteit die later zal helpen het verschil te maken in de prestaties van de hond.

Deze oefeningen zijn geen vervanging voor het regelmatig vasthouden en spelen met de pup, de socialisatie en het hechtingsproces.

Er worden 5 voordelen waargenomen bij pups die zijn onderworpen aan het Bio Sensor Programma:

1. Betere cardio vasculaire prestaties (hartritme)
2. Sterkere hartslag
3. Sterkere adrenaline klieren
4. Meer tolerantie t.o.v. stress
5. Grotere weerstand tegen ziektes

 

© 2011 Mijn-eigen-website.nl